Concept

Sinds 2019 biedt het project „here and now – Art Brut” partnerworkshops, ateliers en studio’s de kans om ideeën uit te wisselen op regionaal en internationaal niveau. De nadruk ligt hier op kunstenaars met een handicap, van wie de meesten voltijds in de kunst van Art Brut werken.

Het doel van het project is een uitwisseling tussen de kunstenaars tot stand te brengen en zo hun perceptie van andere gelijkgestemden en hun werk te verruimen. Dit moet ook bijdragen tot het vinden van een eigen identiteit en het consolideren van de eigen vaardigheden.

Een ander punt is de integratie en opneming in de kunstwereld. Via jaarlijkse gezamenlijke tentoonstellingen kunnen beelden over de grenzen heen met elkaar worden uitgewisseld, zodat bezoekers en kijkers ook een diverse, internationale indruk krijgen van kunstenaars uit het veld.

De nadruk ligt op het zien en begrijpen van overeenkomsten en ook verschillen in elkaar. Het artistieke werk dient als medium om elkaar op verschillende niveaus te ontmoeten.

Lebenshilfe Aachen – Werkstätten und Service GmbH neemt de uitvoering van het project graag op zich en wordt daarbij in het kader van het Regionale Kulturpolitik gesteund door het Ministerie van Cultuur en Wetenschap.

Logo_MKW_Jubilaeum_rgb (002)

Het project door de jaren heen

De eerste samenwerkingen voor tentoonstellingen vonden onder de naam "Crossroad Art" al in 2013 in België plaats.2013

In 2019 werden foto's van de partners voor het eerst in Cuba tentoongesteld in Studio Riera. In hetzelfde jaar vond een gezamenlijke werkweek plaats in Aken (DE), waar kunstenaars ook samenwerkten voor een gezamenlijke tentoonstelling.2019

In 2020 heeft Covid 19 geen internationale bijeenkomst gehouden. Zo vonden in Kronenburg (DE) inclusieve werkdagen en een tentoonstelling met de kunst van de partners en van kunstenaars zonder handicap plaats.2020

In 2021 zochten we naar een digitale manier om ons samen over de grenzen heen te presenteren. Deze drempelvrije website moet een indruk geven van de kunstenaars met een handicap en hun kunst in de schijnwerpers zetten. 2021

In 2022 is een nieuwe gezamenlijke bijeenkomst met uitwisseling en tentoonstelling gepland.2022
2013
De eerste samenwerkingen voor tentoonstellingen vonden onder de naam "Crossroad Art" al in 2013 in België plaats.
2019
In 2019 werden foto's van de partners voor het eerst in Cuba tentoongesteld in Studio Riera. In hetzelfde jaar vond een gezamenlijke werkweek plaats in Aken (DE), waar kunstenaars ook samenwerkten voor een gezamenlijke tentoonstelling.
2020
In 2020 heeft Covid 19 geen internationale bijeenkomst gehouden. Zo vonden in Kronenburg (DE) inclusieve werkdagen en een tentoonstelling met de kunst van de partners en van kunstenaars zonder handicap plaats.
2021
In 2021 zochten we naar een digitale manier om ons samen over de grenzen heen te presenteren. Deze drempelvrije website moet een indruk geven van de kunstenaars met een handicap en hun kunst in de schijnwerpers zetten.
2022
In 2022 is een nieuwe gezamenlijke bijeenkomst met uitwisseling en tentoonstelling gepland.

ART BRUT STUDIOS © 2021 - 2022

Scroll naar boven